woensdag 12 oktober 2016

Chinese tomatensoep van Wendy.


Ik had weer Chinese tomatensoep gemaakt met het recept
van vriendin Wendy. Dit recept kreeg ik alweer een paar jaar
geleden en met de regelmaat van de klok maak ik hem weer.
Het is namelijk een makkelijk te maken soep en hij is heerlijk.
Daarnaast is hij ook ideaal voor verjaardagen etc., want je
kunt gewoon alle hoeveelheden vermenigvuldigen. Wel in
verhoudingen natuurlijk.


Wat zit er allemaal in de soep; 
1 liter tomatensap, 
  1 pot kippenbouillon met kippenvlees,
klein potje appelmoes, 
2 middelgrote stelen prei, 
1 lepel ongekookte rijst, 
scheutje zoete ketjap, 
2 theelepels suiker 
2 eieren.

Aangezien ik een dubbele hoeveelheid maakte, zie je
op de foto een grote pot appelmoes staan.


Breng de tomatensap en de kippenbouillon aan de kook.
Snijd de prei in kleine stukjes.
Voeg de appelmoes, de prei, de ketjap, de suiker en
de rijst toe en laat dit doorkoken.
Kluts de eieren in een kom en bak er een dunne omelet
van. Snijd deze omelet in dunne, korte sliertjes en voeg
deze toe aan de soep.



Het is een heerlijke maaltijdsoep die je prima kunt eten
met stokbrood erbij.
Eet smakelijk!

Wij hebben weer genoten.
groet,
Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten