Follow by Email

donderdag 8 mei 2014

bakken en koken

Het was weer eens tijd voor
bakken en koken.
Bakken is ook echt een bezigheid
voor in de vakantie.
Vooral als het buiten minder goed weer is.
Lotte ging samen met een vriendinnetje
cakejes bakken.
Een tijdje terug had ik een pak gekocht bij de Lidl;
Maya mini lemon muffins.
Het waren gewone, kleine muffins,
maar met een glazuurlaag eroverheen met lemonsmaak.


De beide dames hebben met plezier gebakken
en vooral lol gehad met het aanbrengen van het glazuur.
Voor de grap deden ze bovenop twee kleuren schuddenbuikjes,
om de cakejes een eigen stempel te geven.
Het zag er heel grappig uit.
De muffins hadden een beetje een aparte vorm,
maar waren wel erg lekker en fris van smaak
en smaakten prima bij de thee.


Zelf had ik weer eens zin iets nieuws te koken.
Er stond een lekker gerecht in het blad van de supermarkt.
Echt koken was het niet,
want alleen de pasta moest ik koken.
Het was een koude pastasalade met tonijn en dille.


Voor 4 personen heb je nodig:
1 visbouillonblokje
300 gram pasta
2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt
(ik neem altijd tonijn in water)
2 rode uien, in dunne ringen
1 bosje dille, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes
voor de dressing:
100 ml zure room
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels mayonaise
Bereiden:
Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
Kook de pasta hierin beetgaar.
Giet af en laat onder koud stromend water afkoelen.
Laat goed uitlekken.
Meng alle ingrediƫnten voor de salade.
Klop de ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar.
Schep de dressing door de pastasalade
en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Hij was heerlijk.
Ook ideaal om mee te nemen naar een picknick of zo.
Maar dan moet het niet zo hard regenen als vandaag.
Bij deze salade hoort de zon te schijnen.
Waar blijft de zon?


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen