woensdag 16 maart 2016

Tomatensoep en scones met bosuitjes en kaas.

Zondag schreef ik al dat ik tomatensoep 
en scones met bosuitjes en kaas had gemaakt.
Beide waren erg lekker.

De tomatensoep was een recept van het blog
Uit Paulines keuken (zie hier).
Het is soep van Roma-tomaatjes die een half uur
in de oven moeten grillen waarbij ze eerst
zijn besprenkeld met peper, zout en knoflook.


Voor de oventijd.


Na de oventijd.


Vervolgens worden de tomaatjes gekookt
met bouillon en gaat er na het mixen nog
wat oregano in.
Heerlijke tomatensoep.


De scones komen uit het Weekend ontbijtboek
van Yvonne Eijkenduijn (van het blog Yvestown) (zie hier).

Je mengt bloem, bakpoeder, bicarbonaat en zout goed door elkaar.
Dan smelt je boter en voegt dit samen met yoghurt, kaas, 
bosuitjes en olijfolie toe.
Je kneed en maakt hoopjes deeg die de oven in gaan
nadat je er eerst los geklopt ei op hebt gesmeerd.

De oven in en je hebt heerlijke scones met
bosuitjes en kaas.


Eigenlijk moesten het mini scones worden, 
maar ik had de hoopjes deeg wat te groot gemaakt.
Beide recepten zijn prima te maken en erg gezellig bij
een wat uitgebreide broodmaaltijd.

Eet smakelijk!

groet,
Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten