Follow by Email

woensdag 9 oktober 2013

Oppas-bedank-feestje

Afgelopen zaterdag hadden we een oppas-bedank-feestje. Dat was een feestje voor de mensen die tijdens vakantie oppassen op ons huis of ons konijn of onze grasparkiet. En ook de mensen die oppassen op de kinderen. Dat laatste is steeds minder nodig, omdat Tim en Lotte ook ouder worden.
Ieder jaar hebben zo'n "gek" feestje zoals wij dat zelf noemen. Een paar jaar geleden hadden we een afzwemfeestje, toen de eerste verjaardag van Joepie de grasparkiet, daarna de eerste verjaardag van Kiki het konijn en vorig jaar het feit dat we hier toen vijf jaar woonden.
Dit jaar hadden we een geborduurde uitnodiging;


Het feest bestaat uit koffie met een stukske taart. Dit jaar had ik:


                                               speculaastaart met peer (Allerhande)


                                         chocotaart met spikkeltjes (C1000)


                   hazelnotencake (Unicef), pepernoten, chocopepernoten, grote hartjes


                  anijscake (recept zo oud al dat ik de bron niet meer weet)En zo zag de tafel er voor het feestje uit. Een herfsttafel voor een herfstfeestje. Het grappige van deze feestjes is dat we toch ongeveer vier generaties bij elkaar hebben. Iedereen komt uit ons eigen dorp en heeft veel plezier met elkaar. Gelukkig zijn na het feestje de schalen nagenoeg leeg. Dat is altijd een fijn en goed teken. Het smaakte weer heerlijk.
Ik heb nog geen idee wat/of er volgend jaar voor goede reden achter kan zitten, maar het is wel een gezellig gebeuren. En niet onbelangrijk om een goede band te hebben met de oppassen in je leven!

We gaan op naar de herfstvakantie en dat is weer een prettig gevoel. Even niets moeten, maar wel dingen mogen. We hebben besloten niet weg te gaan, maar ondertussen zijn er toch al weer veel afspraken gemaakt voor kraambezoek, logeerpartijtjes, samenzijn met vrienden, schaatsen (Tim met vrienden) etc. Stuk voor stuk leuke afspraken. Maar er moet ook een boekverslag gemaakt worden, kozijnen geschilderd en gewerkt, maar we hoeven niet zo vroeg ons bed uit. En dat is het echte vakantiegevoel. Nu wel hopen op droog herfstweer en de vakantie kan niet meer stuk.

Fijne week aan iedereen.


2 opmerkingen:

  1. wat is het recept van uw anijscake? in 2013 heb ik een friesedumkescake gemaakt bij de geboorte van mijn dochter. nu ben ik weer opzoek naar een recept van cake met anijs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tina, het recept is: nodig 3 gescheiden eieren, zout, 190 gram basterdsuiker, 190 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 2 tl anijszaadjes. Doe: eiwitten stijfkloppen met snufje zout, eidooiers met suikers licht en romig kloppen, bloem + bakpoeder + anijszaadjes door dooiermengsel scheppen, eiwitten ook door dooiermengsel scheppen, deeg in vorm doen en 45 minuten bakken bij 170 graden in de oven. Succes en groetjes Marijke

      Verwijderen