Follow by Email

woensdag 28 juni 2017

Frisse appelcake.


In het kookboek Yoghurt van de Yoghurt Barn staat 
een recept voor frisse appelcake. Dat leek mij een
goed idee en weer eens iets anders dan appeltaart.
Met appels, bakmeel, boter, eieren, suiker, citroen,
vanillesuiker, kaneel, snufje zout en Griekse yoghurt
kon de pret beginnen.



  

Eigenlijk moet het in zo'n ouderwetse tulbandvorm, maar
daar heb ik alleen een kleine van. Ik pakte de tulbandvorm
van de IKEA en maakte ook een leuke vorm.
Het grappige aan dit recept is dat je eerst het beslag in de
vorm doet en dan de appelstukjes er bovenop.
De appelstukjes zitten dus niet door het beslag heen.



De cake zag er mooi uit, zowel wat betreft kleur als vorm.
Best wel een feestelijke cake.
Hij was heerlijk en de hele familie zat lekker te smullen.
Er werd meteen geopperd dat deze cake wel vaker gemaakt
mocht worden. Dat is pas een compliment en dat zullen we
ook zeker doen. Een aanrader dus.
groet,
Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen